Yangın Kapısının Engellenmemesi: Yangın bapları her hin boydakçe erişilebilir olmalıdır. Bapların önünün eşyalar veya engellerle kapatılmamasına ilgi edin.
Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan kapıya verilen isimdir.
Kenarıcı gereç bağırsakermeyen ve kenarıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, ab sprey ve benzeri diğer otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi strüktürlmayabilir.
çoklukla konutlarda rastlanılan bir konum var ki; oturan sakinler ekseriyet kullanmadığı malzemeleri yangın merdivenlerinin ve baplarının arkasına koymaktadır. Basıcı ki böyle durumlar ivedili olaylarda çıkış muhtevain çok balaban handikap teşkil etmektedir.
Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın yerinde insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere bakılırsa değmaslahatebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.
Memur servis merdivenlerinin çokliği en az 65 cm olmalıdır. Etkili katlı binalarda yangın merdiveni makroliği en azca 90 cm, kaçış yolu oylumluliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve amme binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı genliği 120 cm'den az olmamalıdır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden elan fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olabilir değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Yangın bapları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. Standart renk RAL 9002 olmakla bu arada maksut tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması strüktürlabileceği üzere yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı nitelik uygulaması mümkündür.
Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Acil çıkış bapsı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birçok kuruluşda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
üste, astım ve bronşit kadar teneffüs yolu emrazıyla angajmanlı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
Sertifikasız yangın bapları da orantılı maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ehven yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları karınin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar hesaplı bir seçenek sunar.
Personel Eğitimi ve Nüansındalık: Yangın kapıları, binada çallıkışan personelin yangın güvenliği dair eğitilmesi ve ayırtındalığın pozitifrılması Yangın çıkış kapısı sinein bir vesile sunar. Bu, insanların yangın simultane düz şekilde reaksiyon vermelerine yardımcı olabilir.